Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

072 Alkmaar Lifestyle & Gezondheid - De pilot ‘Gezonde Eetomgeving Scholen’ bewijst dat verschillende partijen in Alkmaar zich sterk maken voor een gezonde omgeving. Op dinsdag 5 oktober kwamen voedselaanbieders en andere partijen samen om terug te kijken op de pilot gezonde eetomgeving voor VO- en MBO-scholen en om mogelijke verbeterslagen te maken voor de toekomst. Er werd opnieuw gebrainstormd over hoe de jeugd gestimuleerd kan worden om een gezondere keuze te maken.

Tijdens de pilot is een intensieve samenwerking tot stand gekomen tussen de gemeente, GGD Hollands Noorden, het Voedingscentrum, Dalton College, ROC Horizon College, Greendish en verschillende voedselaanbieders, zoals supermarkten, een pizzeria en een bakkerij.
De energie die ontstond van de kant van de ondernemers rondom de scholen, was veelbelovend. Het past bij Alkmaar dat ondernemers zich verantwoordelijk voelen voor een gezonde omgeving voor scholieren. De ondernemers hebben het afgelopen half jaar diverse acties ingezet gericht op hun aanbod om leerlingen te stimuleren om voor, tijdens of na schooltijd een gezondere keuze te maken.

Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid

09 augustus 2022

Categorieën Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid op NLmagazine

Beheerders gezocht banner

Vitamine C