Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

072 Alkmaar Lifestyle & Gezondheid - De gemeente Alkmaar doet, samen met Lelystad en Katwijk, mee aan een JOGG-pilot om de voedselomgeving in en rond MBO en VO scholen gezonder te maken. Jongeren worden op een schooldag volop verleid tot voedingskeuzes. De pilot geeft gedurende een schooljaar inzicht in welke stappen er nodig zijn om te komen tot een  aanpak voor de gezonde keuze als makkelijke keuze.

Er wordt onderzocht of de methode die JOGG Nederland hiervoor heeft ontwikkeld, ook echt werkt. Binnen de gemeente gaat de organisatie samenwerking aan met het Stedelijk Dalton College Alkmaar en ROC Horizon College Alkmaar. Beide scholen hebben al een gezonde kantine en dus wordt er gekeken of we leerlingen kunnen stimuleren om nog vaker hun lunch in de gezonde kantine te halen en ook binnen de schoolomgeving op te eten. Daarnaast gaat men samenwerken met voedselaanbieders in de directe omgeving van de scholen en doet men onderzoek naar de rol van de gemeente.

De gemeente Alkmaar werkt in deze pilot samen met JOGG Alkmaar, GGD Hollands Noorden, JOGG Nederland, Greendish en het Voedingscentrum. De pilot wordt onderzocht door Wageningen University Research en de Vrije Universiteit Amsterdam.

Bron: JOGG Alkmaar

Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid

23 april 2021

Categorieën Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid op NLmagazine

Vitamine C