072 Alkmaar Lifestyle & Gezondheid - Op woensdag 10 november ondertekende wethouder Pieter Dijkman namens de gemeente Alkmaar de overeenkomst voor onbepaalde tijd als JOGG-gemeente. Daarnaast slaan de organisaties samen met GGD Hollands Noorden de handen ineen om de JOGG-aanpak te verbreden met de nieuwe methode ‘Kind naar Gezonder Gewicht’. JOGG - gezonde jeugd, gezonde toekomst- is gericht op activiteiten die een gezonde leefstijl aanleren om overgewicht onder de jeugd te voorkomen. De gemeente Alkmaar is sinds 2013 JOGG-gemeente.

Lees meer: Gemeente Alkmaar: JOGG-gemeente

072 Alkmaar Lifestyle & Gezondheid - Gemeente Alkmaar, JOGG Nederland en MEE & de Wering verlengen de samenwerking als JOGG-gemeente. Op woensdag 10 november ondertekende wethouder Pieter Dijkman namens de gemeente Alkmaar de overeenkomst voor onbepaalde tijd als JOGG-gemeente.

Lees meer: Gemeente Alkmaar wordt JOGG-gemeente voor onbepaalde tijd

072 Alkmaar Lifestyle & Gezondheid - De pilot ‘Gezonde Eetomgeving Scholen’ bewijst dat verschillende partijen in Alkmaar zich sterk maken voor een gezonde omgeving. Op dinsdag 5 oktober kwamen voedselaanbieders en andere partijen samen om terug te kijken op de pilot gezonde eetomgeving voor VO- en MBO-scholen en om mogelijke verbeterslagen te maken voor de toekomst. Er werd opnieuw gebrainstormd over hoe de jeugd gestimuleerd kan worden om een gezondere keuze te maken.

Lees meer: Matchbijeenkomst gezonde voedselaanbieders

072 Alkmaar Lifestyle & Gezondheid - ‘Samen in Beweging’ is een gratis inspiratiebijeenkomst voor ouders uit Overdie in Alkmaar. Tijdens de bijeenkomst op 12 november doen de ouders leuke tips en ideeën op voor een gezondere leefstijl van hun kind.
De ochtend bevat workshops met drie thema’s. De interactieve workshop ‘Gezonde voeding voor je kind’ van Samara El Omeiri gaat over welke voeding een basisschoolkind nodig heeft.

Lees meer: Samen in beweging
Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid

21 januari 2022

Categorieën Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid op NLmagazine

Beheerders gezocht banner

Vitamine C