072 Alkmaar Lifestyle & Gezondheid - Op maandag 19 september heeft wethouder Ad Jongenelen namens gemeente Alkmaar de Leefstraat afgetrapt bij OBS de Sterrenwachter en RKBS de Burijn. De Leefstraat diende als kick-off van de School in Beweging Challenge; een project van JOGG Alkmaar waarbij kinderen een maand lang zo vaak mogelijk op eigen energie naar school gaan. Daarmee wordt bewegen gestimuleerd en wordt er een veilige verkeersomgeving rond de school gecreëerd. Dit jaar doen er 1500 leerlingen mee.

Lees meer: Leefstraat op de sterrenwachter en de Burijn

072 Alkmaar Lifestyle & Gezondheid - Teamfit is de werkwijze waarmee JOGG zich inzet voor een gezondere sport- en buurtomgeving, onder andere door het voedingsaanbod gezonder te maken. Daarnaast is er aandacht voor een rookvrij sportterrein en verantwoord alcoholgebruik binnen de sportomgeving. Sport- en buurtlocaties kunnen zich aanmelden voor deze gratis begeleiding.

Lees meer: Gezonde sport- en buurtomgeving

072 Alkmaar Lifestyle & Gezondheid - Op 12 oktober (van 14:30-16:30) organiseren we het jaarlijkse Speel je Wijs festival! Kinderen kunnen deelnemen aan de vele activiteiten die plaatsvinden, zoals sport en spel, knutselen, schminken, er is kinder-EHBO, muziek en dans, een informatieve markt over opvoeden en nog veel meer. Diverse organisaties doen mee, waaronder Alkmaar Sport, Humanitas, JOGG Alkmaar, de bibliotheek en Alkmaar Pas.

Lees meer: Speel je wijs Festival Alkmaar
Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid
Geen feed gevonden

Beheerders gezocht banner

Vitamine C