Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

072 Alkmaar Sport Gezondheid - Tijdens de NL Vitaal bijeenkomst van 30 januari 2019 hebben 150 deelnemers de handen  ineen geslagen om een gezonde omgeving voor de jeugd te creëren in de gemeente Alkmaar en regio. Een gezonde generatie in een gezonde gemeente is een gezamenlijke  opdracht van zowel maatschappelijke organisaties als bedrijven.

Wethouder Pieter Dijkman: ‘Bewegen is essentieel voor de  jeugd. Het geeft jonge mensen plezier en een richting in het leven.  Dat is ook maatschappelijk van belang. Als wethouder zet ik mij in voor de intensivering van de JOGG-aanpak . JOGG staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht. Dat ook bedrijven zich inzetten voor participatie en een gezonde leefomgeving juich ik van harte toe. Deze NL Vitaal bijeenkomst en de afspraken die we hebben gemaakt kunnen versnelling geven aan het streven naar jongeren met een gezond gewicht’.

Zo hebben zes gemeenten van JOGG- regio Noord-Holland en GGD Hollands Noorden zich aangesloten bij de Rabo AZ Foodtour, een interactief lesprogramma voor groepen 7/8 waarin voedsel en gezonde voeding centraal staan. Vier Noord-Hollandse Rabobank-vestigingen ontwikkelden dit samen met AZ Alkmaar en Greenport NHN.

Aan 13 tafels gingen de deelnemers met elkaar in gesprek. Er zijn vele concrete afspraken gemaakt, die de komende periode uitgevoerd worden door JOGG. Een mooi voorbeeld is de een wedstrijd die wordt georganiseerd om de hele maand mei lopend of fietsend naar school/sportvereniging te komen, onder het motto ‘Mei Autovrij’. Per deelnemende school wordt een kinderpanel gevormd, die gaat bedenken hoe je op een leuke manier naar school of je sportvereniging kunt lopen of fietsen. Het beste idee wordt beloond met een sportieve prijs. De JOGG regisseur heeft een coordinerende rol naar scholen / sportverenigingen en Alkmaar Sport NV of Teamsportservice in dit initiatief.

Anja Lems, JOGG regisseur: ‘Vertegenwoordigers van sportverenigingen, supermarktketens, scholen, GGD Hollands Noorden, Alkmaar Sport NV, Rabobank, AZ, Greenport NHN, welzijnsorganisatie MEE & de Wering en nog veel meer organisaties gingen met elkaar in gesprek. De gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum, Heiloo (BUCH), Heerhugowaard en Hollands kroon hebben ook gehoor gegeven aan de uitnodiging om naar deze NL Vitaal bijeenkomst te komen.  Met elkaar creëren we een gezonde omgeving van het kind, of het nu thuis, op school, in de wijk of op de sportvereniging is. De vele concrete afspraken die tijdens de NL Vitaal bijeenkomst zijn gemaakt, zijn veelbelovend! ‘

Gemeente Alkmaar heeft tijdens deze NL Vitaal bijeenkomst getekend voor Samen naar een gezonde jeugd in een gezonde omgeving.

Deze succesvolle NL Vitaal bijeenkomst in het AFAS stadion is mogelijk gemaakt door Jongeren Op Gezond Gewicht en NL 2025 in samenwerking met de gemeente Alkmaar.

Inmiddels werken al meer dan 138 gemeenten met de JOGG aanpak. Kijk voor meer informatie over de JOGG aanpak in Alkmaar, NL 2025 en NL Vitaal op www.alkmaar.nl/jogg.

 

Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid

19 oktober 2019

Categorieën Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid op NLmagazine

Vitamine C

Geen feed gevonden

Advertentie

Coolblue