Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Unieke samenwerking lokale partijen maakt sportdeelname Alkmaarders makkelijker

072 Alkmaar Sport - Of je nu voetbalt, volleybalt, zwemt, fietst of wandelt, het is altijd leuker om samen te bewegen. Maar met wie? En wanneer? Niet iedereen heeft tijd om te sporten of wil zich vastleggen aan een club. Om zoveel mogelijk drempels weg te nemen zijn Univé, Gemeente Alkmaar en Alkmaar Sport een proef gestart met het platform Inviplay.

Op www.inviplay.nl komen Alkmaarders makkelijk met elkaar in contact om samen te bewegen. Gewoon in het park of in de gymzaal om de hoek, die via de website te reserveren is.

Inviplay is een samenvoeging van Invite & Play. Bezoekers zien welke activiteiten er in hun buurt of stad plaatsvinden. Eenmalig of regelmatig, door burgers zelf georganiseerd, zonder de verplichtingen van een vereniging, op het moment dat het hun uitkomt.

Boaz en Paul Keurentjes van Bureau Beton, bedenkers van Inviplay: ‘We willen dat mensen meer gaan bewegen, dit moet leuk en makkelijk zijn. Dat zie je terug in het concept: het is helemaal gratis en met één druk op de knop doe je mee. Ook kunnen bezoekers aangeven welke sporten ze leuk vinden en uitnodigingen ontvangen wanneer er voor deze sporten iets wordt georganiseerd. En ze kunnen meteen een sportlocatie in de buurt reserveren 24 uur per dag.

Volgens zowel Alkmaar Sport als de gemeente Alkmaar draagt Inviplay bij aan een efficiënte benutting van sportfaciliteiten in de gemeente. ‘Sportaccommodaties kunnen dankzij Inviplay 24 uur per dag, 7 dagen in de week gereserveerd worden, in plaats van alleen tijdens kantoortijden,’ aldus Pieter
Dijkman, wethouder Sport van de gemeente Alkmaar. ‘We verwachten daardoor een nog hogere bezetting van de verschillende zalen door individuele sporters. Het wordt makkelijker om meer te gaan sporten, of een sportafspraak te maken in de sportzalen van de gemeente. Als gemeente Alkmaar dragen we hier uiteraard graag aan bij’.

Gezondheidsrisico’s verkleinen
Voor Robert de Ruiter, bestuurder van Univé Regio+ past het promoten van Inviplay bij de nieuwe Univé winkel die op 30 november officieel opent in Alkmaar. ‘Risico’s voorkomen en gevolgen beperken. Dat is de toekomst van verzekeren’, legt De Ruiter uit. ‘Als coöperatie doen we dat graag samen met partijen met eenzelfde doel. Dankzij de pilot die we samen hebben opgezet dragen we bij aan het vergroten van sportparticipatie op lokaal niveau en daarmee het verkleinen van gezondheidsrisico’s.’

Afspraak?
Zelf een sportafspraak maken? Ga naar www.inviplay.nl, bekijk de activiteiten of maak eenvoudig zelf een event aan, nodig anderen uit óf laat Inviplay dat voor jou doen!

Categorieen

072 Alkmaar Educatie - Hogeschool iPabo verruimt haar toelatingseisen voor nieuwe studenten. Normaal gesproken moeten sommige nieuwe pabo studenten naast hun diploma ook een toelatingstoets halen om te kunnen starten aan de opleiding, bijvoorbeeld omdat hun gekozen havo-profiel niet aan de toelatingseisen voldoet of omdat ze van het mbo-onderwijs doorstromen.

Lees meer: Hogeschool iPabo verruimt toelatingseisen voor nieuwe studenten

072 Alkmaar Economie - Het college van burgemeester en wethouders helpt ondernemers en instellingen de coronacrisis weer te boven te komen. Dit doen zij met behulp van een noodfonds van 1,5 miljoen euro.

Lees meer: College helpt Alkmaarse economie met noodfonds

072 Bergen Duurzaamheid - Op zaterdag 6 april kunt u gratis compost halen op de Oosterdijk in Bergen. U bent van harte welkom tussen 9.00 uur en 11.00 uur.

Lees meer: Gratis compost scheppen

072 Alkmaar Maatschappij - Op 11 mei start NS met onderhoudswerkzaamheden aan de onbewaakte fietsenstalling op het voorplein van station Alkmaar. Dit betekent dat er vanaf 4 mei geen gebruik kan worden gemaakt van de onbewaakte stalling.

Lees meer: Fietsenstalling Station niet beschikbaar

072 Alkmaar Maatschappij/Gezondheid - Het P-Café Alkmaar e.o. is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor mensen met de ziekte van Parkinson(ismen), hun partners, familieleden en mantelzorgers. In een ontspannen sfeer worden er diverse onderwerpen besproken. Naast het uitwisselen van informatie en ervaringen kunt u in het Parkinson Café ook contact leggen met lotgenoten. Speciale gast is Antoon Verwer die een presentatie verzorgt voor klankbeleving door klankschalen. Antoon gebruikt tijdens dit klank-uur alle klankinstrumenten, die hij tot beschikking heeft.

Lees meer: Parkinson Café

072 Alkmaar Maatschappij - SKOA (Stichting Kinderopvang Alkmaar) wil dat kinderen gezond opgroeien. Daarom werkt SKOA aan Gezonde Kinderopvang. Want hoe eerder kinderen gezond gedrag aanleren, hoe beter. Ze hebben daar de rest van hun leven profijt van. De kinderopvang biedt unieke kansen om jonge kinderen een gezonde start te geven. 

Lees meer: SKOA en gezondeKinderopvang Alkmaar

072 Alkmaar Hobby - Thuiswerken en min of meer verplicht binnen blijven als gevolg van de coronamatregelen heeft natuurlijk vele kanten.

Lees meer: Puzzelen is weer helemaal in

072 Alkmaar Sport/gezondheid - FC VERS, een programma van de KNVB waarbij gewerkt wordt aan een gezonde sportomgeving en waarbij goede en gezonde alternatieven worden aangeboden voor de vette happen die veelal in sportkantines verkrijgbaar zijn. Om dit doel te bereiken gaan we verder dan hulp bij het aanbieden van verantwoorde producten.

Lees meer: Kolping Boys trapt af met de FC VERS-Kantine

072 Alkmaar Lifestyle/Gezondheid - Na het grote succes van de voorgaande jaren stelt het in De Lier gevestigde groente-veredelingsbedrijf Rijk Zwaan, dat een bijdrage levert aan de wereldvoedselvoorziening en verhoging van gezonde groenteconsumptie, ook dit jaar 3.000 zadenpakketten beschikbaar voor scholen en buitenschoolse opvang (BSO’s). Organisatie die zich focussen op educatie op het gebied van natuur en milieu (NME organisaties) werken hierbij samen met Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling (GDO) om deze pakketten door het hele land te verspreiden.

Lees meer: Gratis groentezaden voor scholen en BSO’s

072 Alkmaar Cultuur -Zondag 5 april zou pianist Tobias Borsboom een ligconcert geven in Theater De Vest, maar door het coronavirus en de inherente maatregelen is het theater dicht en is er dus geen sprake van enig optreden dan ook. Máár, men heeft iets bedacht waardoor je niet alles hoeft te missen. Zo is er op Facebook een filmpje geplaatst met een mini-ligconcert voor thuis.

Lees meer: Mini-ligconcert van Tobias Borsboom

072 Alkmaar Cultuur & Uitgaan - Ook in Alkmaar is de berenjacht op gang gekomen. Heel veel inwoners plaatsen een knuffelbeer in de vensterbank, zodat kinderen al dan niet samen met hun ouders en andere volwassenen ‘op jacht’ kunnen om de beren te vinden.

Lees meer: Berenjacht en beren tellen

072Alkmaar Kunst/Cultuur - De Kunst10Daagse in Bergen vindt dit jaar plaats van zaterdag 19 oktober t/m zondag 27 oktober. In en om Bergen zijn in die periode veel exposities ingericht en er is van alles te beleven op cultureel gebied. Zo is er onder andere een groepsexpositie van Artists aan Zee in Hotel Meijer in Bergen aan Zee, op de Jacob Kalfweg 4. De Kunst10Daagse is open voor publiek tussen 11 en 17 uur. De feestelijke opening van onze expositie is op zaterdag 19 oktober tussen 16 en 18 uur.

Lees meer: Kunst10daagse opening en program Steven De Peven’s Thygmofiliaal in Taverne

Alkmaar e.o. nieuws