072Alkmaar Gezondheid/Lifestyle - Verschillende organisaties en zorgprofessionals in Hollands Kroon slaan de handen ineen met het programma Lekker in je Life. Het programma, dat in september start, richt zich op kinderen uit Hollands Kroon van twee tot achttien jaar, met een vorm van overgewicht. De kinderen volgen een programma bestaande uit drie pijlers: voeding, gedrag en bewegen.

Lees meer: Gezondere jeugd in Hollands Kroon door ‘Lekker in je Life’

072Alkmaar Gezondheid - Op 2 september zijn de leerlingen van basisschool Liereland gestart met de campagne DrinkWater. De campagne is opgezet door Jongeren Op Gezond Gewicht(JOGG) om kinderen en hun omgeving te stimuleren een gezondere leefstijl aan te nemen. Leerlingen van basisschool Liereland startten met een gezamenlijke kick-off op het schoolplein. Mascotte Druppie deed een quiz met de kinderen, om hun kennis te testen over water drinken. Van Druppie kregen ze allemaal een mooie drinkwaterbidon. Op basisschool Liereland zal het drinken van water de komende periode sterk worden aangemoedigd in de pauzes.

Lees meer: Liereland start met het JOGG-thema DrinkWater!

072 Alkmaar Natuur – IJsvogels zijn al meer dan 15 jaar graag geziene gasten in de tuin van Hortes Alkmaar. Ze bouwen hun nesten wel een meter diep in steile wanden van een sloot of rivier  en brengen per jaar twee tot wel drie nesten met jongen groot. Zo ook in de Hortes waar de ijsvogel broedt in de ecologische oever van de sloot in het park.

Lees meer: Hortes Alkmaar en de IJsvogel

Vakantieprogramma voor kinderen die geen aansluiting vinden bij het reguliere aanbod

072 Heiloo - Over enkele maanden breekt de zomervakantie aan. Voor kinderen een prachtige tijd; zes weken lang alleen maar “spelen en geen school”. Voor ouders wiens kind kwetsbaar is, niet mee kan doen aan het reguliere aanbod en niet zomaar in een groep past een lastige periode.

Lees meer: VakantieFUN: sportief en creatief vakantieprogramma