Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Broek op Langedijk – Haast, haast en haast. Je wilt iets kopen of misschien alleen maar wat informatie krijgen over een product. Een winkel binnenlopen en uitgebreid informatie krijgen, ook als er niet direct sprake is van een aankoop, wordt steeds meer een sinecure. Een beetje service is geen garantie meer, ook niet als je een product wèl aanschaft. Uitzonderingen zijn er natuurlijk ook, zoals ik onlangs ervoer bij E.P.Beerepoot in Broek op Langedijk. Wat was er aan de hand!

Tijd- en/of interessegebrek van een verkoper leidt vaak tot ergernis als je als leek vragen hebt over een product waarvan je no niet weet of je het zult kopen of niet. En áls je dan besluit om het product aan te schaffen, doe je het, ondanks de vaak belabberde service, toch maar bij deze winkel omdat deze het goedkoopste is in de omgeving. Als je dan thuis voor jou moeilijke vragen hebt, is de service vaak ver te zoeken; je hebt immers al betaald.

Service bij on-line aankopen is helemaal ver te zoeken als het al bestaat! Sommige, ergens in een uithoek van het land zetelende telefonische hulpdiensten en/of customer services medewerkers weten vaak niet eens waar je het over hebt, laat staan dat ze een adequaat antwoord kunnen geven. En dus verwijzen ze opnieuw naar het bijbehorende manual. ‘Leest u het nog maar eens goed door”. En dus ben je weer gedoemd om veelal gecompliceerde en moeilijk leesbare manuals door te spitten met alle onbeantwoorde vragen vandien. In het Engels hebben ze daar zo’n mooie tem voor: ‘RTFM’ ofwel ’read the f’ckin manual’. Tja, wat doe je dan als je echt service en hulp nodig hebt of alleen maar informatie wilt over een product dat je misschien in de toekomst wilt aanschaffen!      

Waarom dit lange betoog…
Hoe anders was mijn ervaring onlangs in Broek op Langedijk. Medewerkers van Balanceyourlife.nu moesten onlangs een bedrijfspresentatie geven maar beschikten door een misverstand niet over een groot beeldscherm. Tja, wat nu! Waar ga je in dit dorp zo gauw naar toe als je voor een presentatie van slechts een paar uur acuut moet beschikken over een groot presentatiebeeldscherm met alle toebehoren? Even een duur scherm aanschaffen voor gebruik van slechts een paar uur is natuurlijk geen optie en dus ga je rondkijken om te zien of je er wellicht ergens een kunt huren. Wat is het dan leuk als je op goed geluk de winkel van EP:Beerepoot in Broek op Langedijk binnenstapt, je het probleem uitlegt en waar het hoofd van de afdeling inkoop je vervolgens de complete uitrusting spontaan gratis in bruikleen geeft. Wat een ongelooflijke service, dat maak je vrijwel nooit mee, en zeker niet als het zo’n duur product betreft!  

Ik kom dan weliswaar niet uit Broek, maar kan iedereen die daar wèl woont, adviseren om, mede vanwege hun grandioze service, EP: Beerepoot te consulteren, dé electronicabeleving van Noord-Holland waar men een scala aan producten in voorraad heeft op het gebied van IT-producten, beeldschermen in vele maten, wasmachines en -wasdrogers, koelkasten en huishoudelijke artikelen en waar je tevens terecht kunt voor reparaties. Service gegarandeerd en daar gaat het om!

Jos de Jong

Categorieen

072 Alkmaar Educatie - Hogeschool iPabo verruimt haar toelatingseisen voor nieuwe studenten. Normaal gesproken moeten sommige nieuwe pabo studenten naast hun diploma ook een toelatingstoets halen om te kunnen starten aan de opleiding, bijvoorbeeld omdat hun gekozen havo-profiel niet aan de toelatingseisen voldoet of omdat ze van het mbo-onderwijs doorstromen.

Lees meer: Hogeschool iPabo verruimt toelatingseisen voor nieuwe studenten

072 Alkmaar Economie - Het college van burgemeester en wethouders helpt ondernemers en instellingen de coronacrisis weer te boven te komen. Dit doen zij met behulp van een noodfonds van 1,5 miljoen euro.

Lees meer: College helpt Alkmaarse economie met noodfonds

072 Bergen Duurzaamheid - Op zaterdag 6 april kunt u gratis compost halen op de Oosterdijk in Bergen. U bent van harte welkom tussen 9.00 uur en 11.00 uur.

Lees meer: Gratis compost scheppen

072 Alkmaar Maatschappij - Op 11 mei start NS met onderhoudswerkzaamheden aan de onbewaakte fietsenstalling op het voorplein van station Alkmaar. Dit betekent dat er vanaf 4 mei geen gebruik kan worden gemaakt van de onbewaakte stalling.

Lees meer: Fietsenstalling Station niet beschikbaar

072 Alkmaar Maatschappij/Gezondheid - Het P-Café Alkmaar e.o. is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor mensen met de ziekte van Parkinson(ismen), hun partners, familieleden en mantelzorgers. In een ontspannen sfeer worden er diverse onderwerpen besproken. Naast het uitwisselen van informatie en ervaringen kunt u in het Parkinson Café ook contact leggen met lotgenoten. Speciale gast is Antoon Verwer die een presentatie verzorgt voor klankbeleving door klankschalen. Antoon gebruikt tijdens dit klank-uur alle klankinstrumenten, die hij tot beschikking heeft.

Lees meer: Parkinson Café

072 Alkmaar Maatschappij - SKOA (Stichting Kinderopvang Alkmaar) wil dat kinderen gezond opgroeien. Daarom werkt SKOA aan Gezonde Kinderopvang. Want hoe eerder kinderen gezond gedrag aanleren, hoe beter. Ze hebben daar de rest van hun leven profijt van. De kinderopvang biedt unieke kansen om jonge kinderen een gezonde start te geven. 

Lees meer: SKOA en gezondeKinderopvang Alkmaar

072 Alkmaar Hobby - Thuiswerken en min of meer verplicht binnen blijven als gevolg van de coronamatregelen heeft natuurlijk vele kanten.

Lees meer: Puzzelen is weer helemaal in

072 Alkmaar Sport/gezondheid - FC VERS, een programma van de KNVB waarbij gewerkt wordt aan een gezonde sportomgeving en waarbij goede en gezonde alternatieven worden aangeboden voor de vette happen die veelal in sportkantines verkrijgbaar zijn. Om dit doel te bereiken gaan we verder dan hulp bij het aanbieden van verantwoorde producten.

Lees meer: Kolping Boys trapt af met de FC VERS-Kantine

072 Alkmaar Lifestyle/Gezondheid - Na het grote succes van de voorgaande jaren stelt het in De Lier gevestigde groente-veredelingsbedrijf Rijk Zwaan, dat een bijdrage levert aan de wereldvoedselvoorziening en verhoging van gezonde groenteconsumptie, ook dit jaar 3.000 zadenpakketten beschikbaar voor scholen en buitenschoolse opvang (BSO’s). Organisatie die zich focussen op educatie op het gebied van natuur en milieu (NME organisaties) werken hierbij samen met Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling (GDO) om deze pakketten door het hele land te verspreiden.

Lees meer: Gratis groentezaden voor scholen en BSO’s

072 Alkmaar Cultuur -Zondag 5 april zou pianist Tobias Borsboom een ligconcert geven in Theater De Vest, maar door het coronavirus en de inherente maatregelen is het theater dicht en is er dus geen sprake van enig optreden dan ook. Máár, men heeft iets bedacht waardoor je niet alles hoeft te missen. Zo is er op Facebook een filmpje geplaatst met een mini-ligconcert voor thuis.

Lees meer: Mini-ligconcert van Tobias Borsboom

072 Alkmaar Cultuur & Uitgaan - Ook in Alkmaar is de berenjacht op gang gekomen. Heel veel inwoners plaatsen een knuffelbeer in de vensterbank, zodat kinderen al dan niet samen met hun ouders en andere volwassenen ‘op jacht’ kunnen om de beren te vinden.

Lees meer: Berenjacht en beren tellen

072Alkmaar Kunst/Cultuur - De Kunst10Daagse in Bergen vindt dit jaar plaats van zaterdag 19 oktober t/m zondag 27 oktober. In en om Bergen zijn in die periode veel exposities ingericht en er is van alles te beleven op cultureel gebied. Zo is er onder andere een groepsexpositie van Artists aan Zee in Hotel Meijer in Bergen aan Zee, op de Jacob Kalfweg 4. De Kunst10Daagse is open voor publiek tussen 11 en 17 uur. De feestelijke opening van onze expositie is op zaterdag 19 oktober tussen 16 en 18 uur.

Lees meer: Kunst10daagse opening en program Steven De Peven’s Thygmofiliaal in Taverne

Alkmaar e.o. nieuws