Politiek & Maatschappij
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

072 Heerhugowaard Politiek- Twaalf partijen doen mee aan de herindelingsverkiezingen in gemeenten Langedijk en Heerhugowaard op 24 november aanstaande. Inwoners van beide gemeenten gaan dan naar de stembus voor het kiezen van de leden van de gemeenteraad van Dijk en Waard. Deze gemeente gaat van start op 1 januari 2022. 

Het Centraal Stembureau heeft in een openbare zitting op vrijdag 15 oktober vastgesteld welke partijen zijn toegelaten tot de verkiezingen. Ook is de lijstnummering vastgesteld. De volgende partijen zijn toegelaten tot de verkiezingen, met de volgende lijstnummers: 

Dijk&Waardse Onafhankelijke Partij

Senioren Dijk en Waard

VVD

CDA

D66

GROENLINKS

Partij van de Arbeid (P.v.d.A.)

ChristenUnie

Authentiek Dijk en Waard

Lokaal Dijk en Waard

Blanco (Planken, R.W.J.)

Forum voor Democratie

Een dertiende partij, de blanco lijst van de heer Brandsma, heeft niet aan de wettelijke bepalingen voldaan bij het inleveren van de kandidatenlijst en is daarom niet toegelaten tot de verkiezingen. 

Meer informatie over de verkiezingen voor de leden van de gemeenteraad van Dijk en Waard: heerhugowaard.nl/verkiezingen gemeentelangedijk.nl/verkiezingen. In de subrubriek Openbare kennisgevingen vindt u het proces verbaal van de zitting van het Centraal Stembureau. 

Politiek Maatschappij Wetenschap

09 augustus 2022

Categorieën Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek op NLmagazine

Beheerders gezocht banner