Economie & Duurzaamheid & Educatie
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

072 Alkmaar Onderwijs - Na het grote succes van de School in Beweging Challenge van afgelopen jaren organiseren we het dit jaar weer voor alle basisscholen in Alkmaar! De Challenge vindt dit jaar plaats van 13 september tot en met 8 oktober. Het valt samen met de Nationale Sportweek (17 t/m 26 september).

Kinderen uit deelnemende klassen worden dan gestimuleerd een maand lang zo vaak mogelijk op eigen kracht naar school te gaan. Dat mag op allerlei verschillende manieren; fietsend, lopend, steppend! Zo willen we bewegen stimuleren en een veiligere verkeersomgeving creëren. 

De activiteit houdt in dat elke groep die meedoet een poster in de klas krijgt. Op de poster zijn de dagen van de Challenge verdeeld in vakjes. Elke keer als een leerling lopend of wandelend naar school is gekomen mag er een vakje op die dag worden ingekleurd.  

De groep die aan het einde gemiddeld de meeste vakjes heeft ingekleurd wint een super gave sportieve prijs! Meer informatie ontvangen scholen komende week via de mail. 

Kick-off van de School in Beweging Challenge vindt plaats op 13 september in de vorm van de Leefstraat op een van de geïnteresseerde basisscholen. De Leefstraat houdt in dat we een ochtend of middag lang de straat van de school tot een schoolplein maken. De kinderen krijgen fietsles op een parcours en er zijn andere spellen te doen. Het wordt één groot feest! Dit gaan we met verschillende partijen realiseren, zoals AlkmaarSport, de gemeente en (K)individu. Het doel ervan is stimuleren dat kinderen op de fiets naar school gaan. De Leefstraat is ontwikkeld in het kader van AlkmaarFietst.

Economie & Duurzaamheid

09 augustus 2022

Categorie Economie & Duurzaamheid op NLMagazine

Beheerders gezocht banner