Cultuur & Uitgaan
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

072Alkmaar Kunst/Cultuur - De Kunst10Daagse in Bergen vindt dit jaar plaats van zaterdag 19 oktober t/m zondag 27 oktober. In en om Bergen zijn in die periode veel exposities ingericht en er is van alles te beleven op cultureel gebied. Zo is er onder andere een groepsexpositie van Artists aan Zee in Hotel Meijer in Bergen aan Zee, op de Jacob Kalfweg 4. De Kunst10Daagse is open voor publiek tussen 11 en 17 uur. De feestelijke opening van onze expositie is op zaterdag 19 oktober tussen 16 en 18 uur.

Thigmofiliaal
Het Thigmofiliaal betreft de grootste groepsexpositie in de kleinste tentoonstellingsruimte in Bergen. Hoewel paradoxaal, het Thigmofiliaal is wel degelijk vernoemd naar de ‘thigmofiel’, wat staat voor het antoniem van de claustrofoob. Steven nodigt u dan ook uit om plaats en ruimte te nemen voor het beschouwen van Bergen’s grootste groepstentoonstelling in de kleinste tentoonstellingsruimte. De opening vind plaats op vrijdag 18 oktober met kleine glaasjes en hapjes en DJ’s. Voor het officiële gedeelte neemt Mariëtte Dölle, directrice van museum Kranenborgh het woord en de daad.

Mini bioscoop
Het betreft een mini bioscoop waar een show vertoond zal worden. Deze show bevat beelden van collega-makers van Steven. Iedereen heeft 1 kunstwerk ingeleverd die tevens beschikbaar zal zijn voor verkoop. De werken variëren van foto’s, tekeningen, video’s, installaties en of sculpturen. Enkele namen van de deelnemers die meedoen aan de groepstentoonstelling: Seeger Baas, Koos Buster, Willem de Haan, Gummbah, Bart Eysink Smeets, Jeroen Opstelten, Leonard Bedaux, Abel Minnee, Steven van Lummel, Frederique Olthuis, Abel Minnee, Michiel Romeyn, Willem de Haan
Talkshow Steven de Peven
Op donderdag 24 oktober presenteert Steven de Peven een talkshow in de Taverne. In deze editie nodigt hij zijn kompaan Maxim Hartman uit om te spreken over kunst en de neven-effecten hiervan. Steven wordt bijgestaan door Laszlo Brinkhof, onderdirecteur van De Parade. Laszlo streamt de Talkshow live zodat heel de wereld kan meegenieten van artistiek gevoelige onderwerpen die aan het licht worden gebracht.
Steven de Peven is de artiestennaam van Steven van Hulle. Onder de naam Awanto geniet hij internationale bekendheid als DJ & producer en treedt hij wereldwijd geregeld op in clubs en festivals. Als kunstenaar is hij bekend om zijn kenmerkende stijl van ironisch interactieve interventies in het alledaagse. Zijn installaties en concepten reizen het land door en waren ook te zien op festivals als Lowlands, Lentekabinet, Awakenings en Dekmantel. Ook is zijn werk reeds vertoond in Het Stedelijk Museum, Van Gogh op vrijdag, Melkweg Galerie, De Brakke Grond, Vrienden van Bavinck, Design week Lille en Bienale Milaan ‘to name a few’.

Optredens tijdens de Kunst10Daagse
Tijdens de Kunst10Daagse zijn er de nodige optredens. Hieronder een korte agenda:
18 oktober: DJ’s: Dansen met Thank God It’s Kunst10daagse
19 oktober: Live Music: Matt Woods Band (USA),
20 oktober: Live Music: Rayn & The Flavors Of Soul, funk
23 oktober: Live Music Sam & Julia, prachtige Americana
24 oktober: kunstenaarsnetwerkborrel en aansluitend talkshow met Maxim Hartman over kunst
25 oktober: Live Music: Laura Kits & Band, zij presenteren nieuw werk
26 oktober: Live Music: Red Hot Chili Neppers, Under The Bridge, Californication
27 oktober: Live Music: Emile Den Tex & Friends spelen eigen nummers en covers van o.a. Van
Morrison, J.J. Cale, maar ook eigen black pearls

Cultuur Uitgaan Entertainment Media
Geen feed gevonden

Beheerders gezocht banner