Cultuur & Uitgaan
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

072 Alkmaar Maatschappij & Cultuur - Nederland staat bekend om zijn kaas, het is echt ons handelsmerk. Wil jij nu ook eens meer weten over het plakje jonge, belegen of oude kaas dat je iedere dag op je boterham eet? In het Hollands Kaasmuseum worden alle ins en outs gegeven over kaas en alles wat daarbij komt kijken. 

Het museum ontvangt al meer dan vijfentwintig jaar bezoekers die van alles willen leren over kaas. Het Hollands Kaasmuseum is gevestigd aan de Kaasmarkt in Alkmaar, een echte kaasstad. In de zomermaanden vindt er dan ook wekelijks een kaasmarkt plaats op het aangrenzende plein. 

Hoe verloopt het proces van de koe naar het eindproduct kaas? De allerleukste feitjes hierover kun je op een interactieve manier te weten komen. In een oude film zie je hoe het kaasmaken er aan toe gaat. Het is best hard werken voordat de kaas in de supermarkt terecht komt! Gelukkig is het proces tegenwoordig grotendeels gestandaardiseerd, maar het ambachtelijke kaasmaken kent ook nog steeds zijn charme. 

In het Hollands Kaasmuseum gaat het niet alleen over het kaasmaken zelf, maar zijn er ook een hoop pronkstukken te vinden op het gebied van kaas. Zo is er een Miele kaascentrifuge te bewonderen, later is hier een heel ander belangrijk apparaat uit voort gekomen. 

Benieuwd naar wat er per ongeluk door Miele is uitgevonden? Kijk dan de onderstaande mini-documentaire.

museumtv.nl/tentoonstelling

Adres: Waagplein 2 1811 JP Alkmaar

Cultuur Uitgaan Entertainment Media
Geen feed gevonden

Beheerders gezocht banner