Cultuur & Uitgaan
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

072 Bergen Kunst & Cultuur - Museum Kranenburgh is het thuis van kunst van 1900 tot het heden. Gelegen in een prachtig groen gebied is er werk van kunstenaars zoals Charley Toorop, Jan Sluijters en Gustave de Smet te bewonderen. 

Ongeveer een eeuw geleden ontstond er in het dorp Bergen een nieuwe schilderstijl, genaamd de Bergense School. Kunstenaars werden naar de plek toe getrokken vanwege het bijzondere licht en het mooie kustlandschap. Museum Kranenburgh bezit een grote collectie aan werken die gemaakt zijn in het kunstenaarsdorp.

Naast de Bergense School is er op dit moment een tentoonstelling gewijd aan Die Brücke, een expressionistische kunstenaarsbeweging uit de Duitse stad Dresden. De kunst gemaakt door deze groep bestaat vaak uit felle kleuren die niet overeenkomen met de werkelijkheid. Daarmee trapten tijdens hun bestaan van 1905 tot 1913 tegen de normen binnen de kunstwereld aan.

Expressie staat centraal in museum Kranenburgh, veel van de tentoonstellingen gaan dan ook gepaard met interactieve activiteiten, zoals tekenen of zelf kunst maken. Dit kan bijvoorbeeld bij de tentoonstelling van tekenaar Thé Tjong-Khing. Ongetwijfeld ken je zijn humoristische kinderboekentekeningen. Kijk mee in het atelier van dit icoon! 

Als je binnen in het museum nog niet uitgekeken bent, geen probleem! Het museum beschikt ook over een beeldentuin met zo'n dertig kunstwerken. Daarnaast zijn er ook veel bijzondere bomen en planten te vinden.

Ben je inmiddels razend benieuwd naar hoe Museum Kranenburgh eruit ziet? Kijk dan de mini-documentaire

museumtv.nl/video

Adres: Hoflaan 26 1861 CR Bergen

Cultuur Uitgaan Entertainment Media
Geen feed gevonden

Beheerders gezocht banner